Telefonisch advies 020 - 893 277 0

De Solitaire ring

De term solitaire ring komt van het franse woord ‘solitaire’ in het Nederlands ‘enkel’. De enkele diamant wordt hier vast gehouden door een klauwzetting. De oorspronkelijke zes klauwenzetting doet denken aan tanden of een vork, daarom wordt ook vaak het woord tand- of vorkzetting gebruikt. Gezet in een klauwzetting krijgt de diamant zijn unieke uitstraling. Door de zijwaarts invallende lichtstralen kan de diamant maximaal briljant schitteren. Vandaar oorspronkelijk de term: een briljantgeslepen diamant.

De solitaire ring leent zich goed als verlovingsring, omdat de uitverkoren partner net als de diamant uniek en onvervangbaar is. Ook de gebruikte edelsteen speelt een rol, omdat er geen andere edelsteen dan de diamant geassocieerd wordt met het symbool van de liefde en eeuwigheid. Voor meer informatie over diamanten, leest u veder onder diamanten.

Onze Solitaire ringen

Onder onze modellen vindt u een ruime keuze aan solitaire ringen. In het overzicht heeft u keuze uit verschillende modellen. In het bijzonder willen wij u op onze half-karaat en één-karaat wijzen. Graag adviseren wij u over verschillende modellen.

Modern

Een elegante ringband die de diamant in een vier- klauwenzetting vasthoudt.
Solitaire ring Modern selecteren
 

Classic

Waarschijnlijk de meest bekende ringzetting ter wereld: Solitaire ring met zes-klauwzetting.
Solitaire ring Classic selecteren
 

Eternal

De kastzetting volgt de contouren van een ronde briljant en benadrukt zijn vorm. 
Solitaire ring Eternal selecteren

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!
Verlovingsringen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit dit bericht om akkoord te gaan met het gebruik van cookies. Niet akkoord?, klik dan hier. x