Telefonisch advies 020 - 893 277 0

Verlovingsring: welke hand is de juiste?

Verlovingsring, welke hand is de juiste?

Het moment dat u uw geliefde ten huwelijk vraagt is een van de meest spannende momenten in een uw leven. Dan wilt u niet twijfelen over een aantal zaken zoals: wat is de beste locatie, hoe zal ik haar vragen, welk moment zal het beste zijn en waar u beter helemaal geen twijfel over kunt hebben is aan welke hand de verlovingsring moet komen. Er is namelijk nogal wat verwarring over. Bij een huwelijk heeft men vaak te maken met verschillende tradities van de familie, religie of cultuur. Het is daarom belangrijk om hier over na te denken.

Zo bestaan er vaste regels aan welke hand de verlovingsring gedragen moet worden in verschillende culturen. In Nederland is er bijvoorbeeld al een verschil. Zo dragen katholieken hier van oudsher hun verlovingsring aan de rechterhand. En de protestanten aan de linkerhand. De plek van de verlovingsring kan ook door andere factoren worden beïnvloed. Zo kan de verlovingsring om praktische redenen of comfortabeler worden gedragen aan één van de twee handen. Bijvoorbeeld dat de ring gedragen wordt aan de hand die het minst wordt gebruikt. Zo zal de ring geringe slijtage oplopen. Een meer romantische overweging is om te kijken naar de anatomie. Zo zijn er culturen die de trouwring aan de linkerhand dragen omdat deze het dichtste bij het hart is. Een ander reden is dat de ader die door onze rechter ringvinger loopt helemaal door loopt tot in ons hart.

De verlovingsring ook na de bruiloft dragen

Na de ceremonie wordt meestal de verlovingsring vervangen door de trouwring en zal de verlovingsring aan de ringvinger van de andere hand worden gedragen. Wat men nu ook veel ziet, is als de vrouw een opvallende verlovingsring heeft gekregen deze samen met een wat eenvoudige trouwring aan de zelfde ringvinger wordt gedragen.

Onze diamantringen

„Uw partner zal van deze ring gaan houden. Een verlovingsring met diamant is en blijft het meest gekozen.“

Bestsellers verlovingsringen

„Onze klanten hebben gekozen. Dit zijn de meest geliefde ringen.“

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!
Verlovingsringen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit dit bericht om akkoord te gaan met het gebruik van cookies. Niet akkoord?, klik dan hier. x