Telefonisch advies 020 - 893 277 0

Wetenswaardigheden

Wat moet ik weten over het kopen van een verlovingsring?

Wanneer een iemand die ene speciale persoon heeft gevonden, vroeg of laat, zal hij/zij merken dat die geconfronteerd wordt met het onderwerp verlovingsringen. Volgens een Amerikaanse onderzoek uit 2011, hebben mannen gemiddeld drie maanden de tijd nodig om over het onderwerp na te denken. Dus de beslissing over een ring kost tijd, maar dit is heel begrijpelijk, want het vinden van de perfecte ring is een zeer emotionele en zeer belangrijke zaak voor veel mannen. Elke man wil dat zijn huwelijksaanzoek meer dan het perfecte moment wordt. Dus het vinden van de perfecte ring is van het grootste belang.

Gedreven door de mannelijke natuur, gaat de man op zoektocht naar de juiste ring. Advies van vrienden kan alleen worden verwacht, als zij zelf al ervaring hebben met het onderwerp. Er komen dan misschien antwoorden op de volgende vragen: "wat is de juiste ring?", "hoeveel zou de ring moeten kosten?" of "hoe kom ik haar ringmaat te weten, zonder dat zij er iets van merkt?"

Diamantring

Wat is een klassieke verlovingsring?

Bij het zoeken naar de juiste verlovingsring zult u al snel komen bij de solitaire ring. De Solitaire is de meest klassieke van alle verlovingsringen en de ring die de meeste vrouwen willen. Aangezien de solitairering is bezet met een diamant, zult u merken dat er nogal wat te weten te komen is over het onderwerp van diamant, bijvoorbeeld diamant kwaliteit.

Wat moet ik weten van diamanten?

De kwaliteit van een diamant wordt beschreven met de internationale “4 C’s“, namelijk Carat, Color, Clarity en Cut. De meest bekende “C” staat voor Carat (karaat), die niet - zoals algemeen wordt aangenomen - de grote maar het gewicht van de diamant beschrijft. Dus diamanten worden eigenlijk gewaardeerd in termen van hun gewicht en niet in hun grootte. Het is echter een feit dat zwaardere diamanten normaliter ook groter zijn. De grootte wordt daarnaast ook beïnvloed door de afmeting en slijpwijze. Uitzonderingen zijn diamanten die niet over een ideale verhouding beschikken door het slijpen. Het onderste gedeelte kan bijvoorbeeld te diep of te breed worden gesneden. Wat als gevolg heeft dat een optimale lichtbreking niet meer mogelijk is, waardoor de diamant mat is en weinig glanst. Vandaar dat de grootte en hoe een diamant is geslepen de schoonheid bepaalt van de diamant. Eén karaat komt overeen met 0,2 gram, dat betekent dat een diamant van 5 karaat 1,0 gram zou wegen.

De tweede "C" staat voor kleur, het beschrijft de kleur van de diamant. De schaal voor het sorteren varieert alfabetisch van D tot Z. Diamanten die zijn ingedeeld als "D,E en F" zijn geheel kleurloos. Echter, deze diamanten zijn zeer zeldzaam en buitensporig duur. Om een betere prijs-kwaliteit verhouding en meer waarde voor uw geld te krijgen, is het daarom verstandiger diamanten in de bijna kleurloze categorie G, H te kiezen. Het ongeoefende oog kan het verschil met de D,E en F-klassen en G, H niet waarnemen. Diamanten in de kwaliteit J tot M kunnen beter niet gekozen worden, tenzij de duidelijk gele tint uw voorkeur heeft.

De derde "C" (Clarity) staat voor zuiverheid. Het meet de gaafheid van de diamant. Een diamant die volkomen vrij is van insluitsels of onzuiverheden is van de hoogste kwaliteit en wordt loepzuiver genoemd. Deze exemplaren hebben de mooiste schittering doordat de lichtinval optimaal is. Het is verstandig om diamanten met een helderheid van "SL 1 of 2 te kiezen, omdat die een uitstekende prijs - kwaliteitsverhouding hebben. SL staat voor de Engelse uitdrukking "slightly included" wat betekent "insluitsel zijn alleen zichtbaar bij 10x vergroting voor de geoefende professional". Die twee getallen 1 en 2 beschrijft de zuiverheid van de diamant en geeft in zekere mate aan hoe veel insluitsels een diamant heeft. In de meeste gevallen, zelfs experts kunnen niet of slechts met grote moeite, de insluitsel zien met het blote oog. De kwaliteiten "VS 1 of 2 “very smal inclusions”. Betekend zeer kleine insluitsels bij tienvoudige vergroting. Beide zuiverheidsgraden "VS en SL"hebben een goede prijs - kwaliteits verhouding. Sl is meestal voldoende. Het is niet aan te raden om diamanten te kiezen met een lagere zuiverheid dan "SL 2", omdat hoe meer insluitsels er in een diamant zitten des te minder licht er door de diamant dringt dus minder schittering.

De vierde "C" ( Cut) staat voor de slijpvorm van de diamanten is de belangrijkste van de vier "C's". Het criterium om de schoonheid en de mate van schittering van een diamant te bepalen is de manier hoe deze wordt geslepen. De ideale slijpwijze zorgt voor een optimale schittering en flonkering. Een diamant die goed en in de juiste verhouding is geslepen weerkaatst het licht van het ene facet naar het andere. En reflecteert het licht door de bovenkant, naar beneden in de steen en dan weer terug naar boven. Een diamant met 56 facetten noem je een "briljant". Diamanten hebben verschillende Cut kwaliteiten variërend van very good(uitstekend )tot unusal( weinig schittering). Het is raadzaam om diamanten te kiezen die ingedeeld zijn als "goed"of hoger , gezien het feit dat zelfs de meest pure en witte diamanten saai kan verschijnen als de diamant slecht is geslepen.

Hoe weet ik dat een diamant echt is?

Onafhankelijke instituten certificeren diamanten, zoals de non-profit Gemological Institute of America ( GIA ), de HRD in Antwerpen ( Hoge Raad voor Diamant ) of de Internationale Gemological Institute ( IGI ). Dit is echter alleen aan te raden voor de meer waardevolle diamanten met tenminste een karaat, aangezien de kosten van het certificaat vrij hoog zijn. Voor kleinere exemplaren is het raadzaam om een juwelier die een goede opleiding en ervaring heeft te kiezen en kan worden vertrouwd met het professioneel waarderen van uw diamant.

Hoeveel zou een man moeten uitgeven voor de verlovingsring?

Er is geen vast bedrag dat u minstens moet uitgeven aan een verlovingsring. Dit is puur een kwestie van eigen budget, maar het hangt ook heel erg af van hoe u er tegenover staat. In Amerika is het bijvoorbeeld vrij standaard om een bedrag uit te geven dat gelijk staat aan twee maandsalarissen. Maar u kunt de ring zo duur maken als u zelf wilt. Dat hangt helemaal af van welke kwaliteit de diamant is. Maar de daadwerkelijke waarde is onbetaalbaar, want uiteindelijk gaat het om een ring die symbool staat voor uw toekomst samen.

Hoe krijg ik haar ringmaat, zonder dat ze het weet?

Als u haar ringmaat wilt weten, is de beste manier om dat te doen met behulp van de ringmaatsjabloon - die kunt u downloaden online - en de maat nemen die overeenkomt met een ring die haar past. Als alternatief kunt u een vriend van haar vertellen wat u van plan bent en vragen over haar ringmaat. Maar dit is verre van aan te bevelen en zal waarschijnlijk de verrassing verpesten. In dit verband is het ook van belang dat de betrokken ring aan de ringvinger van de linkerhand wordt gedragen. Na de verloving, kan de ring dan worden gedragen aan de rechterhand, op de top van de trouwring. Dit is niet een vereiste, maar een zeer mooie traditie.

Tot slot kan worden gezegd, dat als u zich aan deze tips houdt, er dan niets in de weg staat van het vinden van de perfecte ring en het ongelofelijk blij maken van uw geliefde.

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!
Verlovingsringen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit dit bericht om akkoord te gaan met het gebruik van cookies. Niet akkoord?, klik dan hier. x