Verlovingsring dragen op de bruiloft?

Draag de verlovingsring als een bij ring op de bruiloft
Draag de verlovingsring als een bij ring op de bruiloft

De grote dag komt dichterbij - dus het is geen wonder dat u zich zorgen maakt over kleine dingen. Bijvoorbeeld: Wat doe ik met de verlovingsring op de dag van de bruiloft? Kan ik het dragen met een trouwring op en na de bruiloft? Is het beter om het af te doen voor de huwelijksceremonie of houdt u het om? En zo ja, aan welke kant?

Er is geen vaste regel over dit onderwerp, maar er zijn 4 opties die we u graag willen laten zien.

1. Ring met de trouwring ruilen

Veel paren kiezen ervoor om de verlovingsring te vervangen door de trouwring. U neemt het van uw linkerhand voor de bruiloft. De trouwring wordt om de ringvinger van de rechterhand gelegd. De verlovingsring gaat in de juwelendoos en wordt daar bewaard zodat deze later kan worden doorgegeven aan de volgende generatie.

2. Verlovingsring blijft links, trouwring wordt rechts gedragen

Het is net zo gebruikelijk om de verlovingsring te dragen voor de bruiloft en daarna. De verlovingsring blijft op de ringvinger van de linkerhand en de trouwring komt naar rechts. Dit is met name handig als het ontwerp van de twee ringen aanzienlijk verschilt.

3. Als trouwring: Verlovingsring na de bruiloft dragen?

Dit is niet ongebruikelijk, omdat de ring die de vrouw voor het huwelijksaanzoek heeft ontvangen vaak een sterke emotionele band creëert. Voor vrouwen die de verlovingsring na de bruiloft willen dragen, wordt de verlovingsring een trouwring. Bij de huwelijksceremonie zet de bruidegom de ring van links naar rechts om de ringvinger van de bruid, die deze daar ook draagt na de bruiloft.

4. Trouwring en verlovingsring samen dragen

Een bijzonder mooi alternatief: draag de verlovingsring samen met de trouwring aan dezelfde vinger. De trouwring en verlovingsring zijn zo gekozen dat ze perfect in elkaar passen. Na de bruiloft kun je beide ringen aan je rechterhand dragen.

Hoe vier je eigenlijk het huwelijk in ...

... Turkije, Rusland, Colombia, Vietnam of Polen? We hebben huwelijkstradities uit verschillende culturen onderzocht en beschreven. Raak geïnspireerd voor uw bruiloft!

Meer informatie over trouwringen en onze online shop

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!