Kate Middleton verlovingsring: erfstuk van Lady Di

Saffier verlovingsring vergelijkbaar met de ring van Kate Middleton
Saffier verlovingsring vergelijkbaar met de ring van Kate Middleton

De ring die Kate Middleton voor verloving van Prins William ontving, is 's werelds beroemdste verlovingsring met saffier. Voor veel meisjes is deze ring met blauwe saffier en een krans van fonkelende diamanten de absolute droomverlovingsring. Zelfs als niet elke vrouw met een prins kan trouwen, zijn veel mensen enthousiast over de aanblik van de ring met saffier.

Lady Di, een saffier ring en zijn geschiedenis in Windsor

Toen Prins Charles in 1981 deze verlovingsring aan Lady Diana gaf, bedroeg de verkoopprijs £ 28.000,-. De ring - vandaag de verlovingsring van Kate Middleton - is ontworpen door de Londense juwelier Garrard. Van 1843 tot 2007 was Garrard & Co hofjuwelier bij de Britse koninklijke familie en dus verantwoordelijk voor de kroonjuwelen van de Windsors. Na de dood van Lady Di ontving Prins William de kostbare ring als erfstuk en ter nagedachtenis aan zijn geliefde moeder.

Prinses Kate en haar verlovingsring: ontwikkeling en huidige tijd

Prinses Kate en Prins William verloofden zich op 20 oktober 2010 tijdens hun vakantie in Kenia. De prins verraste zijn Kate met de saffierring die zijn moeder lang in het Windsor-huis had gedragen. Het feit dat Lady Diana de ring jarenlang had, maakt hem onbetaalbaar. De normale verkoopprijs voor zo'n sierlijk sieraad zou vandaag ongeveer £ 85.000,- bedragen.

De verloving van Kate en William maakt de ring aanzienlijk waardevoller. Huidige schattingen suggereren dat de verlovingsring van prinses Kate vandaag meer dan £ 300.000,- waard is. Van alle beroemde ringen is het momenteel de meest waardevolle verlovingsring ter wereld.

Sieraden van zulk historisch belang zullen de Windsors tientallen jaren blijven vergezellen. En wie weet, misschien horen we weer van hem... Wanneer de volgende generatie van de Windsors zich gaat verloven.

Verlovingsring Kate Middleton: hoe ziet die eruit?

De verlovingsring van Kate Middleton is een prachtige saffierring met een krans van diamanten. De ringband en de zetting zijn gemaakt van fijn 18-karaats wit goud. De hoofdsteen, een diepblauwe saffier, wordt omlijst door 14 heldere diamanten. De vurige schittering van de diamanten geeft de saffier een ongelooflijke schittering.

Op zoek naar een verlovingsring met saffier die uw geliefde tot uw koningin zal maken? Met de modellen Windsor en Jolie bieden we twee prachtige saffierringen aan met diamanten.

Ontdek saffier verlovingsringen

Ontdek nu: twee verlovingsringmodellen die ontzettend veel lijken op Kate's saffierverlovingsring:

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!