Hoeveel moet een verlovingsring kosten?

Wat moet een verlovingsring kosten? 1/2 tot 1 maandsalaris is een redelijke prijs voor een verlovingsring
Wat moet een verlovingsring kosten? 1/2 tot 1 maandsalaris is een redelijke prijs voor een verlovingsring

Hoeveel moet de verlovingsring kosten? Dit is één van de meest gestelde vraag van mannen op het gebied van verloven. Wij helpen u bij het bepalen van uw persoonlijk budget, zodat u weet wat u moet investeren.

Een vast bedrag noemen is zeker niet de juiste aanpak. Zelfs twijfelachtig bedachte salariscalculatoren en tabellen, die men op internet vindt, helpen meestal ook niet. Voordat u de ring koopt, wilt u misschien eerst een paar punten overwegen om een beter beeld te krijgen wat u zou moeten besteden aan de verlovingsring.

Emotionele factoren belangrijker dan de prijs?

Voor vrouwen is de prijs van de verlovingsring niet de enige belangrijke factor. Emotionele, sociale en traditionele familiale aspecten spelen een even belangrijke rol naast de pure prijs. Alleen als de man naar alle aspecten samen kijkt, kan hij de vraag beantwoorden over de waarde van de verlovingsring voor zijn partner. Sommige van deze factoren zijn:

 1. De verlovingsring is voor vrouwen het mooiste en meest romantische bewijs om te laten zien dat u uw hele leven met haar wilt doorbrengen.
 2. Uw partner zal de ring met trots haar leven lang dragen en zal waarschijnlijk geen andere sieraden hebben waarmee ze zoveel positieve emoties heeft.
 3. Bij het zien van de ring, zal uw verloofde elke keer denken aan de dag van het aanzoek. 
 4. Uw partner zal met trots de ring laten zien aan haar vrienden.
 5. Het is een mooie en graag gedane traditie om uw eigen verlovingsring door te geven aan de volgende generatie.

Bovenstaande geeft nogal emotionele argumenten weer. Dat betekent ook dat vrouwen een hoogwaardige ring met echte diamant waarderen. Laten we dus eens kijken naar wat een verlovingsring gemiddeld gaat kosten.

Kosten: ontdek uw persoonlijk budget – vuistregel is het maandsalaris

Om het budget voor de verlovingsring te bepalen, is het maandelijkse netto-inkomen een nuttige referentie. Minimaal een half netto maandsalaris. Maar er is geen vast bedrag dat u minstens moet uitgeven aan een verlovingsring. Dit is puur een kwestie van eigen budget, en hangt ook heel erg af van hoe u er tegenover staat. Een verlovingsring kopen is immers een eenmalige investering voor het leven. Die eenmalige uitgave wordt snel vergeten als u uw partner met veel liefde en trots de ring ziet dragen. 

Budget afhankelijk van inkomen

Mannen die zich willen verloven, staan vaak nog aan het begin van hun carrière. Wij zijn van mening dat de kosten in een gezonde verhouding moeten staan tot het inkomen en raden als vuistregel een maandelijks inkomen aan als budget.

En hier is nog een feit voor alle fans van Amerikaanse soaps: in Nederland zijn er maar een paar mannen die ringen kopen op Amerikaans niveau ter waarde van 5000 euro en meer voor de verloving. Gemiddeld blijven Nederlandse mannen rond, of zelfs onder de 1000 euro als het gaat om de ring voor hun geliefde.

Neem het met humor, het kost slechts 5 cent per dag!

Veel Amerikanen geloven dat investeren in een verlovingsring ook een beetje pijn moet doen. Zo zien wij het niet. En toch is de aankoop van een verlovingsring van goede kwaliteit een echte investering die zorgvuldig moet worden overwogen.

Maar zie het zo: u heeft de vrouw van uw leven gevonden! Om haar dit te laten zien, koopt u een verlovingsring voor ongeveer 1000 euro. Uw partner zegt "Ja!" En u beleeft beiden meer dan 50 gelukkige jaren samen.

Dan maken we nu van uw liefdesverhaal een zeer eenvoudige berekening:

 

Prijs van de verlovingsring De kosten tot 50 jaar
1.000 Euro/50 Jaar 20 Euro voor elk gelukkig jaar
1.000 Euro/2.608 Weken 38 cent voor elke gelukkige week
1.000 Euro/18.262 dagen slechts 5 cent elke gelukkige dag

Wat denkt u: Een gelukkig stralende partner voor de komende 50 jaar is 5 cent per dag waard?

Quote

Bijna alle mannen die zich verloven, kopen voor het eerst in hun leven een waardevol sieraad.

Wat gebeurt er als u te weinig uitgeeft?

Dat hangt van de partner af. En het is aan elke man om in te schatten wat zijn geliefde verwacht.

Bijna alle mannen die zich verloven, kopen voor het eerst in hun leven een waardevol sieraad. Onze zorg is om mannen zekerheid te geven voor de komende aankoopbeslissing op basis van het maandsalaris.

Wat geven vrouwen uit aan een verlovingsring?

Vrouwen nemen zelden het initiatief. Minder dan 5% van onze ringen voor het huwelijksaanzoek worden rechtstreeks aan vrouwen verkocht. Qua prijs blijven vrouwen ook binnen het gebruikelijke budget in Nederland.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden, maken vrouwen hun partner echter wel steeds meer bewust van welke ring ze willen. We hebben meerder keren berichten gehoord dat de partner zegt: "Ik zou deze graag willen hebben". En mannen krijgen subtiele hints van hun partner via Instagram en Facebook.

Verlovingsring prijs: het maandelijkse salaris en inkomen bepalen het budget
Verlovingsring prijs: het maandelijkse salaris en inkomen bepalen het budget

Onze aanbeveling wat een verlovingsring moet kosten

Ongeacht het inkomen, let op uw persoonlijke "prijslimiet" en kies een verlovingsring die wat hoger geprijsd is. Meer dan eens sturen mannen de verlovingsring van hun partner terug omdat hun geliefde een grotere diamant wenst.

Neem iets meer budget voor uw verlovingsring dan u eerst in gedachten had. Ten eerste maakt de verlovingsring die hoger geprijsd is een veel betere indruk, en ten tweede wekt u niet onbedoeld de gedachte op dat u uw geliefde onderwaardeert.

Natuurlijk vergelijken vrouwen hun verlovingsring met die van andere vrouwen, zelfs als ze het nooit zouden toegeven. Als u de verlovingsring prijs vanaf het begin iets hoger inschat, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Waar moet u op letten bij het kopen van verlovingsringen?

Ongeacht de prijs en het budget van de verlovingsring, moet u op de volgende punten letten:

 1. Alle witte edelmetalen, zoals zilver, wit goud of platina, zijn geschikt voor de verlovingsring. We raden traditionele witgoud ringen of verlovingsringen van platina aan, ze zijn harder, zwaarder en robuuster.
 2. De diamantkwaliteit speelt een speciale rol. Als vuistregel geldt: hoe hoger de kwaliteit van de diamant, hoe mooier deze schittert.
 3. De verlovingsring moet wel in de smaak vallen, dus kennis van de persoonlijke stijl van uw toekomstige verloofde is belangrijk. Twijfel over de stijl? Informeer dan bij de beste vriend of vriendin van uw partner.
 4. De dag van het aanzoek is aangekomen, alles is perfect gepland, de locatie is geboekt. Wat ontbreekt er? De ring ... Om dit te voorkomen, is het verstandig de verlovingsring minstens twee maanden voor de geplande datum uit te zoeken.

Welke modellen worden het meest gekocht?

Veruit de meest gekochte modellen zijn ringen met een diamant, de klassieke edelsteen voor de verloving. Modellen van roségoud zijn al een geruime tijd een trend, net als de blauwe saffier, die steeds populairder is gaan worden voor de verloving. Met beide edelstenen - diamant of saffier - zit u altijd goed voor uw huwelijksaanzoek.

Koopt de man de verlovingsring of doet u dit samen?

In de afgelopen decennia is het gebruikelijk geworden dat de man in het geheim het huwelijksaanzoek voorbereidt en zijn partner verrast met een verlovingsring. Een mooie gewoonte die de geliefde op een bijzonder romantische manier laat zien hoeveel hij van haar houdt.

Maar dit pluspunt van romantiek heeft ook een kanttekening. Het overweldigende aantal mannen dat wil trouwen heeft geen idee van de ringmaat van de partner voordat hij gaat kopen. En het grote aantal opeenvolgende maatwijzigingen laat zien dat de ringmaat zonder deskundige begeleiding moeilijk in het geheim te achterhalen is. Een ander deel van de mannen vindt het juist moeilijk om de stijl van hun geliefde te beoordelen. Daarom is het verstandig, voordat de man de verlovingsring koopt, professioneel advies gaat inwinnen.

Kan ik echt een verlovingsring online kopen?

Het is niet verwonderlijk dat het antwoord volmondig ja is, verlovingsringen kunnen veilig online worden gekocht! Er zijn een paar heel erg voor de hand liggende redenen waarom dit zo is:

 1. De collectie waar u uit kunt kiezen is online vele malen groter. Zelfs een juwelier met een goed assortiment kan daar niet tegenop.
 2. De kwaliteit van de online verlovingsringen is zeer goed en wordt meestal geleverd met bekende certificaten. De gespecialiseerde juwelier om de hoek koopt zijn goederen vaak bij dezelfde fabrikanten.
 3. Geen enkele online shop kan zich vandaag de dag ontevreden klanten veroorloven, als hij morgen ook nog verlovingsringen wil verkopen.
 4. Klantbeoordelingen als kwaliteitskenmerk: bekende kwaliteitskenmerken en echte klantrecensies creëren vertrouwen tussen klanten en online winkel. Bovendien kan de online aankoop meestal gratis worden beveiligd.
 5. Aan de telefoon wordt u door sieraden experts gratis geadviseerd. Een paar jaar geleden was dit zeker niet zo gebruikelijk.
 6. Veel mannen werken hard en vaak lang. Het is gemakkelijk en praktisch dat u online kunt winkelen wanneer u maar wilt, zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Als u de juiste verlovingsring voor uw partner wilt kopen, vindt u snel het juiste model in uw prijscategorie.

En welke verlovingsring wordt het voor u?

We hebben onze modellen in vijf duidelijke categorieën en op prijs gesorteerd. Kies uw verlovingsring:

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!