Top Wesselton vergeleken met Wesselton

Top Wesselton diamant vergeleken met Wesselton
Top Wesselton diamant vergeleken met Wesselton

De kleur van een diamant wordt bepaald met behulp van een kleurenschaal. In de kleur wit is er weer een gradatie van witte tinten. Het predicaat Top Wesselton (TW) wordt toegekend aan bijzonder witte diamanten.

Alleen 'River' is zuiver

De enige kleurcategorie die nog zuiverder en helderder is dan Wesselton, is de kleurcategorie River. Edelstenen van River kwaliteit werden vooral in rivieren gevonden, wat leidde tot de introductie van de naam River.

Op de schaal van de kleurgradatie staat Top Wesselton direct achter River, die wordt aangeduid als 'ultrafijn wit' en komt daarom als eerste op de kleurenschaal. Over het algemeen wordt de term Top Wesselton echter slechts zelden en meestal regionaal gebruikt, zoals in Scandinavië.

Top Wesselton: GIA-benaming F of G

De internationaal erkende GIA-naam wordt nu gebruikt om de kleur van een diamant te beschrijven. GIA staat voor 'Gemological Institute of America'. Een top Wesselton-diamant komt overeen met de GIA-diamantaanduiding van categorie F (fijn wit+) of G (fijn wit).

De term Wesselton is dan een alternatieve term voor GIA-diamanten in de kleur H (wit). De zogenaamde 'oude termen', namen van de kleurgradaties die tegenwoordig zelden worden gebruikt, onderverdelen de kleur van een diamant in River (in GIA-termen D, E), die het fijnste wit aangeeft, deze is zeer zeldzaam en vertegenwoordigt de duurste diamantkleur.

Na de duurste categorie volgt de Top Wesselton (GIA noemt het F, G), die nauwelijks verschilt van de River en ook extreem transparant en volledig kleurloos is. Deze categorie wordt gevolgd door de kleurcategorie Wesselton (GIA-term H), die ook kleurloos lijkt voor leken, alleen een professional kan maar een klein kleurgehalte vaststellen. Deze diamanten zijn nog steeds zeer zeldzaam en hebben ook een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit-verhouding.

Duidelijk toename van de kleur geel in de diamant kwaliteiten.

Na de kleurgradatie Wesselton volgt de toon Top Crystal (I) en Crystal (J, K) die nog steeds als wit worden geclassificeerd voor leken. Maar professionals kunnen met het blote oog een lichte verkleuring zien. Diamanten met deze kleurgradatie worden het meest gebruikt in de sieradenindustrie.

De kleurcategorie Top Cape (L) en Cape (M, N) hebben een zichtbare gele tint, wat daartoe leidt dat de kleuren van de diamant ook als verkleuring waarneembaar zijn. De laatste kleurgradatie van puur wit is Lichtgeel (O-R) en Geel (S-Z), die een opvallend gele kleur hebben en niet geschikt zijn als edelsteen.

Meer informatie over verlovingsringen vindt u In de FAQs en Bestsellers

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!