De 10 veelgemaakte fouten bij een huwelijksaanzoek

Vermijd 10 veelgemaakte fouten - voor een perfect huwelijksaanzoek
Vermijd 10 veelgemaakte fouten - voor een perfect huwelijksaanzoek

Vaak, wanneer het al te laat is, merkt u pas dat u iets ongepast heeft gezegd of heeft gedaan. Maakt u liever geen fouten tijdens uw huwelijksaanzoek. We helpen u de 10 veelgemaakte fouten in het huwelijksaanzoek te voorkomen.

Lees verder voordat u een ring gaat kopen of gaat verloven.

1. Een gewone dag kiezen

Uw aanzoek plannen op een willekeurige vrije dag of op uw verjaardag: uw geliefde wil zich uniek en speciaal voelen op de dag van het huwelijksaanzoek. Dus kies bij voorkeur een symbolische dag uit uw relatie, zoals de dag van uw eerste ontmoeting.

2. De ring eerder aan anderen laten zien

Andere vrouwen de ring laten passen, is niet het beste idee. Hoewel het misschien wel verstandig is om een second opinion te krijgen, maar niet van vrienden van uw toekomstige verloofde. Zorg ervoor dat uw verloofde de eerste is die de ring ziet en past, en haar laat genieten van het eerste moment om de ring te tonen aan familieleden en vrienden.

3. Te veel mensen informeren

Als u zo ver bent om haar de mooiste vraag in het leven te stellen, breng dan niet te veel mensen hierover op de hoogte. Het is voor uw beiden veel spannender om het nieuws met uw vrienden en familie te delen nadat uw partner het ja-woord heeft gegeven op uw aanzoek.

4. Verstoppertje spelen met de ring

Stelt u zich voor, u staat op het punt om uw aanzoek te doen terwijl uw vriendin de ring doorslikt die uw eerder vakkundig hebt verstopt in een ijsje of in een cocktail. Een bezoek aan de eerste hulp is waarschijnlijk niet het beste begin van uw toekomst samen.

5. Een grap uithalen

Om haar kort voor het geplande huwelijksaanzoek te vertellen dat u waarschijnlijk nog niet klaar bent voor een bruiloft de komende jaren of plotseling naar de gevangenis gaat. Dit kan onbedoelde gevolgen hebben. Ga dus niet voor zulke grappen.

6. Niet attent zijn

Wanneer u uw geliefde niet als een VIP behandelt, wees dan niet verbaasd over de gevolgen. Dit omvat b.v. ook de keuze van de juiste locatie. Ga op onderzoek uit en u zult merken dat veel locaties of restaurants bereid zijn om uw huwelijksaanzoek een individuele zetting te bieden.

7. Verdacht gedragen

Hoe dichterbij het moment, hoe moeilijker het is om zo normaal mogelijk gedrag te vertonen. Constant voelen aan uw broekzak dat de ring er nog steeds is of soortgelijke nervositeit kan verraderlijk zijn.

8. Uit het oog verliezen, waar het om gaat

Uw huwelijksaanzoek zal alleen perfect zijn als u eerlijk, warm en gepassioneerd bent. Discussies - ongeacht welk onderwerp - moeten worden vermeden op de dag van het aanzoek. Onthoud altijd: de dag van de verloving is een belangrijke dag voor u, maar het is nog belangrijker voor uw partner!

9. Ongepaste woorden gebruiken

Begin in geen geval uw aanvraag met de volgende 4 verklaringen:
"Omdat we er niet jonger op worden ..."
"Ook al zegt mijn moeder ..."
"Mijn wilde tijd is voorbij, dus ..."
"Je hebt gewonnen!"

10. Tradities negeren, schoonouders niet vragen

En 'last but not least', een traditioneel huwelijks aanzoek houdt ook in dat u haar ouders vraagt om de hand van hun dochter. Dit toont waardigheid en stijl. De ouders van uw partner zullen u moed eren en kijken uit naar de groei van het gezin.

Als u wilt weten hoe het dan wel moet, lees dan ons artikel Tips voor de perfecte verloving.

Meer informatie over verloving en onze producten

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!