Welk edelmetaal voor verlovingsringen? Vind het juiste materiaal

Welk edelmetaal voor verlovingsringen? Wit goud!
Welk edelmetaal voor verlovingsringen? Wit goud!

Kent u de belangrijkste criteria waarmee het juiste materiaal voor verlovingsringen en de kwaliteit van edelmetalen wordt bepaald?
Ontdek nu wat het juiste edelmetaal is voor verlovingsringen.

Goud in alle kleuren: Hoe verschillen geel goud, wit goud en rosé goud van elkaar?

Geel goud – klassiek edelmetaal

Edelmetaal geelgoud

Om sieraden te maken, gebruiken goudsmeden geel goud legeringen die lijken op de kleur van fijn goud (99,9% puur goud) en bestaan uit goud, zilver en koper. De mengverhouding van de extra metalen beïnvloedt de kleur.
Geel goud wordt beschouwd als edel en klassiek en is wereldwijd de meest populaire gouden kleur.

Wit goud – perfect voor verlovingsringen

Edelmetaal witgoud

Goudlegeringen aangeduid als witgoud krijgen een getinte witte kleur door andere metalen toe te voegen. Palladium, koper en zilver worden gebruikt als extra metalen en bij een fijn goudgehalte wordt alleen zilver toegevoegd.
Witgouden sieraden krijgen een coating van rhodium, een onderdeel van de platina-groep. Rhodineren verbetert de kleur tot zilverachtig wit en beschermt het materiaal tegen krassen.

Briljanten zijn buitengewoon indrukwekkend in wit goud, daarom is wit goud enorm populair voor verlovingsringen. Meer dan één op de drie verlovingsringen die worden verkocht, is gemaakt van 14 of 18 karaat witgoud.

Rosé goud – het trendy edelmetaal

Edelmetaal roségoud

Rosé goud (ook: rood goud) is een goudlegering gemaakt van fijn goud en koper. Als de goudsmid kleine hoeveelheden zilver toevoegt, is roségoud gemakkelijker te verwerken. Het hoge kopergehalte zorgt voor de roodachtige kleur en de hardheid van het materiaal. Rosé goud is het trendy edelmetaal, steeds meer vrouwen genieten van deze zacht getinte kleur die elk huidtype flatteert.

 

 

Verlovingsringen materiaal – wat is modern?

Zoals we het kennen voor kleding, sieraden en dus ook het materiaal voor verlovingsringen zijn onderhevig aan trends die in de loop van de tijd veranderen. Culturele aspecten spelen ook een belangrijke rol bij de materiaalkeuze.

Tegenwoordig is meer dan 40% van alle verlovingsringen die in Duitsland worden verkocht, van wit goud gemaakt. Opmerkelijk, want de legering wit goud en is slechts ongeveer 100 jaar oud. Alle heldere edelmetalen (inclusief zilver, wit goud en platina) vormen samen meer dan 80% van de verkoop.

Geel goud wordt wereldwijd beschouwd als het klassieke edelmetaal, maar heeft de afgelopen decennia veel van zijn betekenis in Europa verloren bij kopers van verlovingsringen. In de jaren 80 en 90 was ongeveer de helft van alle verlovingsringen gemaakt van geel goud, tegenwoordig is dit slechts ongeveer vijf tot zeven procent.

Materiaal-Shooting-Star rosé goud

Het materiaal rosé goud heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een trendy edelmetaal. Tot een paar jaar geleden was de verkoop van rosé gouden verlovingsringen minder dan één procent. Dat veranderde abrupt toen sommige beroemdheden, waaronder Hollywood-sterren zoals Blake Lively, trots hun rosé gouden verlovingsringen aan de wereld presenteerden. Sindsdien is de vraag snel gestegen en ligt deze nu rond de tien procent.

Tijdloze edelmetalen in verlovingsringen

Trends komen en gaan. Tijdloze edelmetalen voor verlovingsringen zijn en blijven wit goud en geel goud. Het aantal verkochte witgouden verlovingsringen zal de komende jaren zeker toenemen. We zullen ook meer geelgouden verlovingsringen zien in de komende jaren.

De trend in de richting van bijpassende ringen, d.w.z. de verlovingsring die overeenkomt met de trouwring, spreekt voor geel goud. En omdat meer dan dertig procent van alle trouwringen vandaag nog steeds van geel goud is, zullen waarschijnlijk meer verlovingsringen van dit klassieke edelmetaal worden gemaakt.

Goudlegeringen

18 Karaat Goud (18k, 750/-) bevat:
75% puur goud (fijn goud) andere
14 Karaat Goud (14k, 585/-) bevat:
58,5% puur goud andere metalen
8 Karaat Goud (8k, 333/-) bevat:
33,3% goud andere metalen

Gouden legeringen maken sieraden duurzaam en bestendig. Legeringen bestaan uit goud, zilver en koper, waardoor - afhankelijk van de mengverhouding - kleuren van goudgeel tot roze tot zilverwit kunnen worden bereikt. Een rijke goudtint wordt alleen bereikt met legeringen die meer dan 50% puur goud (fijn goud) bevatten.

Legeringen met een zuiverheid van ongeveer 14 karaat (of ongeveer 58% puur goud) hebben de grootst mogelijke sterkte en hardheid. 8k, 14k en 18k zijn de meest voorkomende legeringen die worden gebruikt om sieraden te maken.
Trouwens: Mensen met een allergie hoeven zich geen zorgen te maken. Er zit geen nikkel in onze legeringen van wit goud en geel goud.

Sterlingzilver (Zilver 925/-)

Zilver 925/- (Sterlingzilver) bevat:
92,5% puur zilver

 

Zilver 925/-, het zogenaamde sterling zilver, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. De naam verwijst naar het Britse pond sterling, dat oorspronkelijk werd gemaakt van deze zilverlegering. Sterling zilver wordt tegenwoordig onder andere gebruikt voor de vervaardiging van sieraden, munten, trofeeën, bestek en instrumenten. Het is aanzienlijk harder en krasbestendig dan puur zilver, maar zelfs zilveren sieraden van hoge kwaliteit krijgen na verloop van tijd een donker patina.

Platina 950/-

Platina 950/- bevat:
95% puur platina

 

Platina is momenteel een van de duurste edelmetalen vóór goud en is niet alleen waardevol vanwege zijn eigen hoge gewicht. De extreem lange duurzaamheid, de weerstand tegen dofheid en het zeldzame voorkomen, maakt dat platina de ideale kandidaat is voor de productie van hoogwaardige sieraden. Zuiver platina is nauwelijks harder dan goud. Platina-legeringen zijn aanzienlijk harder en bestaan uit ongeveer 95% platina en 5% kobalt in onze platina-sieraden.

Meer informatie over verloven

We hebben meer interessante informatie over het huwelijksaanzoek voor u! 12 feiten die u niet kende en tips voor de perfecte verloving.

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!