Verloving checklist: alles wat belangrijk is in één oogopslag

De Verloving-Checklist
De Verloving-Checklist

Champagne koud zetten, bloemen ophalen en ... wat is er nog meer te doen? Bij het plannen van een verloving lopen vele gedachten door het hoofd. Elke man wil zijn geliefden immers een onvergetelijk moment geven en zal in geen geval iets willen vergeten.

Met onze Verloving-Checklist weet u zeker dat u niets vergeet.

De locatie van het huwelijksaanzoek

De locatie voor de verloving is - samen met de verlovingsring - het belangrijkste punt op de verloving checklist. De locatie voor het huwelijksaanzoek moet immers voldoen aan de vereisten van een speciale gebeurtenis die de meeste mensen maar één keer in hun leven zullen hebben.

In het ideale geval is de locatie van het huwelijksaanzoek vrij van ongewenste geluiden zoals bouwgeluid of luide trams die in de rails piepen. De locatie waar het huwelijksaanzoek plaatsvindt, moet vrij zijn ongewenste geluiden zodat alle aandacht is bij haar ring.

Het is het beste om een ​​rustige plek te kiezen waar u ongestoord bent. Als het huwelijksaanzoek tijdens een vakantie samen plaatsvindt, is het raadzaam om vooraf zoveel mogelijk informatie over de gewenste locatie te verkrijgen.

Als het huwelijksaanzoek bijvoorbeeld gepland is voor een bezienswaardigheid zoals de Eiffeltoren, raden we u aan om uzelf vooraf te informeren over mogelijke bouwwerkzaamheden, sluitingen of evenementen in de omgeving. Dit bespaart ongewenste verrassingen!

De locatie kort van te voren 'checken'

 1. Let op ongewenste geluiden
 2. De plaats moet voldoende privacy bieden
 3. Informeer vooraf over bouwwerkzaamheden en geplande evenementen

De juiste kleding

'Kleding maakt de mens' - behoorlijk oppervlakkig, toch? Voor een kledingstuk op de verloving kan dit gezegde absoluut een leidraad zijn. Degenen die zich passend chique kleed voor deze speciale gelegenheid geven het moment de juiste plechtigheid.

Pas echter op dat u er niet te chique uitziet. Je partner moet het niet verdacht vinden. Het belangrijkste is dat u zichzelf lekker voelt in wat u draagt.

Onze tip voor discrete verlovingskleding: draag een trui of shirt die uw partner vooral leuk vindt. Heeft u een kledingstuk dat uw partner u ooit heeft gegeven of dat zij voor u heeft gekocht? In combinatie met uw favoriete jeans is de perfecte outfit voor het huwelijksaanzoek klaar.

De verlovingsoutfit in een oogwenk

 1. De outfit moet chique zijn, maar
 2. niet chiquer dan de partner en
 3. niet zo chique, dat u het huwelijksaanzoek direct verraadt.

Past de verlovingsring? Hoe mee te nemen?

Twee dingen zijn zeker: ten eerste is het rond en ten tweede is het verplicht bij een verloving! Een sprankelende verlovingsring is de kers op de taart van een romantisch huwelijksaanzoek. Als een extern symbool van de speciale band met elkaar, wordt de verlovingsring snel het favoriete sieraad van elke vrouw.

Er zijn weinig vergelijkbare onaangename momenten voor een man, zoals wanneer hij merkt wanneer hij probeert de ring om te doen dat hij te klein is. Bij twijfel is het motto: als u gênante momenten bij het huwelijksaanzoek wilt voorkomen, kunt u de verlovingsring beter te groot dan te klein kopen.

Het is vaak ingewikkeld om de verlovingsring in een doosje zo onopvallend mogelijk te vervoeren naar de locatie van het huwelijksaanzoek. Daarom is het belangrijk om tijdig te controleren of de ring onopgemerkt mee genomen kan worden. Een verdachte bobbel in de broek of de borstzak zorgt voor een krachtige domper voor de romantische verrassing.

Het is raadzaam om de ring veilig te vervoeren, maar zonder grote verpakking. Daarom voegen we een fluwelen zakje bij de verlovingsring voor alle klanten. Hierdoor kan de ring onopvallend worden getransporteerd.

Het grote, stevige doosje is nog steeds handig: na het huwelijksaanzoek kan de partner de ring veilig opbergen - als ze hem ooit moet opbergen.

Voor het huwelijksaanzoek doet u er goed aan om de kennis van de verlovingsring op te frissen. Dit laat zien dat u dit onderwerp diepgaand hebt door genomen. Van welke legering is het metaal gemaakt en waarom precies deze edelsteen? Elke verloofde vindt het verhaal waarom het precies deze ring is geworden spannend.

De verlovingsring een snelle check

 1. Koop de ring liever te groot dan te klein
 2. Zorg ervoor dat het vervoeren van de ring onopvallend is
 3. Fris uw kennis op van de verlovingsring
De verlovings planning checklist
De verlovings planning checklist

Het juiste moment

Besteed aandacht aan uw gevoelens en wacht op het juiste moment met het huwelijksaanzoek.

Heeft u een heerlijke dag en een goede maaltijd gehad, bent u gelukkig en voelt u zich tot elkaar aangetrokken? De stemming is goed en uw partner lijkt relaxed te zijn?

Dan is het juiste moment gekomen! Blijf flexibel. Ook als uw oorspronkelijke plannen veranderen.

Het juiste moment in het kort

 1. Let op de stemming van uw partner
 2. Bijf felxibel

Vind de juiste woorden

Een redelijk woord maakt indruk", zei de wijze dichter William Shakespeare. Als het gaat om diepe romantiek, zijn de makers van Romeo en Julia de experts. We raden ook alle mannen aan om na te denken over wat ze willen zeggen voordat ze hun partner ten huwelijk vragen.

Bij het voorbereiden van de verloving mag een korte speech niet ontbreken. Dit moet niet te lang zijn - uw partner zal snel begrijpen waar het over gaat en graag ja willen zeggen.

De mooiste verlovings toespraak is persoonlijk, met emotie en eerlijk. De tip: houd uw aantekeningen bij de hand wanneer u uw partner ten huwelijk vraagt. Dat geeft u zekerheid. Blijf uzelf: het gaat niet om het winnen van een retorische prijs.

De verlovings toespraak in het kort

 1. Bereid uw verlovings toespraak voor
 2. Houd het kort
 3. Wees persoonlijk, gevoelig en eerlijk

Bent u een geweldige spreker? Lees dan onze 6 tips voor de juiste woorden voor uw verlovings toespraak.
 

Sfeer en stemming

De sleutel voor een perfect huwelijksaanzoek is de sfeer. Mousserende wijn, champagne of wijn zorgen voor een goed humeur voor en na het aanzoek.

Een echte must om de gemeenschappelijke toekomst te vieren. Is een mooi bos bloemen. Een echte klassieker die met gemak een prachtige ambiance creëert.

Een huwelijksaanzoek thuis biedt de grootste vrijheid bij het regelen van een verloving. Decoratie zoals kaarsen, kerstverlichting, chocolaatjes en rozenblaadjes roepen in een mum van tijd een romantische sfeer op voor het aanzoek.

Maar onthoud: blijf authentiek. Het hoeven niet altijd grote bos rozen en Belgische chocolaatjes te zijn. Misschien ben jij het zonnebloem- en appeltaarttype ...?

De verlovings sfeer in het kort

 1. De mousserende wijn of champagne koud zetten
 2. Zorg voor mooi bos bloemen
 3. Zorg sfeervolle en liefdevolle decoratie

Na het aanzoek: vier de verloving

Na het gelukkige, langverwachte "Ja, ik wil!" is het einde in de bioscoop - maar niet in het echte leven. Het is daarom de moeite waard om een beetje na te denken over wat er gebeurt na een huwelijksaanzoek.

De planning hangt natuurlijk af van het type huwelijksaanzoek. Met een verloving op het strand is het bijvoorbeeld een goed idee om samen in het water te springen of te genieten van een romantisch diner bij zonsondergang.

Het is altijd een goed idee om een camera bij u te hebben voor foto's van hoge kwaliteit. U zult jaren later blij zijn met de opnames!

Na het aanzoek in het kort

 1. Heb ideeën voor activiteiten na het aanzoek
 2. Neem een goede camera mee

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!