Verloven en huwelijk: 8 tekenen dat u er klaar voor bent

Verloven en huwelijk: 8 tekenen dat u er klaar voor bent
Verloven en huwelijk: 8 tekenen dat u er klaar voor bent

Wanneer bent u klaar voor de verloving? Als u mid 20 bent of begin 30? Wanneer is het juiste moment voor het huwelijksaanzoek? En waar moet ik echt op letten voordat ik haar ten huwelijk vraag?

Deze 8 tekens geven aan dat u klaar bent voor de verloving en natuurlijk voor het latere huwelijk.

1. Gemeenschappelijke plannen voor de toekomst

Ze wil in New York, Tokio en Londen wonen, zich concentreren op haar carrière en genieten van haar vrijheid.

Hij verlangt niets meer dan een huis in een gezellige buitenwijk - inclusief tuin, hond en kinderen.

Dat klinkt niet als een goede basis voor een harmonieus huwelijk, en dat is het waarschijnlijk ook niet. Als u wilt trouwen, moet u uw eigen wensen en die van uw partner kennen.

Niet alle kleine geheimen hoeven onthuld te worden, want die zorgen er juist voor dat een relatie na jaren spannend blijft.

Maar een gemeenschappelijke visie, een overkoepelend doel dat beiden graag willen bereiken, moet de overhand hebben in de relatie.

Als er verschillende doelen zijn voor de gemeenschappelijke toekomst, helpt slechts één ding: praten, begrijpen, compromissen sluiten.

Als een doel van de gemeenschappelijke toekomst is bereikt, hebben beide een basis die belangrijk is voor een gelukkig huwelijk.

2. Op elkaar kunnen bouwen

Een intensieve relatie heeft ook zijn ruwe kanten, van tijd tot tijd bent u het niet altijd met elkaar eens en dat is volkomen normaal.

Maar als het er echt toe doet, moet het paar altijd op elkaar kunnen bouwen.

Betrouwbaarheid brengt veiligheid en stabiliteit in de relatie en dus in het leven van beide partners.

Houden beide elkaars ruggen vrij en kunnen ze op elkaar rekenen? Dan is dit een geweldig teken dat de relatie klaar is voor de volgende stap.

Quote

Wederzijds vertrouwen is een van de belangrijkste tekenen dat u er klaar voor bent.

3. U hoeft niet te doen alsof

Het is het mooiste gevoel ter wereld van iemand te houden zoals die is.

Degenen die zich vrij voelen bij hun partner en niet hoeven te doen alsof, hebben waarschijnlijk een groot geschenk gewonnen.

Is de relatie gebaseerd op respect, acceptatie en wederzijds begrip? Kunnen beide samen zijn zonder te doen alsof en er zich goed bij voelen?
Dan is het een prachtig teken dat beide klaar zijn.

4. Elkaar vertrouwen

Kleine jaloezie is een uitdrukking van een levende relatie en maakt deel uit van veel paren.

Het laat zien hoe belangrijk de geliefde partner voor diegene is en hoeveel pijn het zou doen om ze te verliezen.

Ondanks alles moet men niet vergeten dat vertrouwen en begrip een goede relatie ondersteunen.

Als u uw partner fundamenteel wantrouwt, zult u op de lange termijn geen vervulling vinden in de relatie.

Het creëren van een gemeenschappelijke basis van vertrouwen is belangrijk voor een lang en gelukkig huwelijk. Wederzijds vertrouwen is een van de belangrijkste van de 8 tekenen dat u er klaar voor bent.

 

Wanneer moet u zich verloven? Hoe lang met bruiloft wachten?

Om te beginnen: er is geen formule voor. Sommige paren verloven zich pas na tien jaar. Anderen doen de trouwbelofte na weken of trouwen direct. We hebben een paar richtlijnen opgesteld die gevolgd kunnen worden.

Nog steeds aan het wachten? Wacht niet te lang...

Aarzel niet te lang als u wilt trouwen. Na verloop van tijd worden paren relaxter in relaties. En dat kan ertoe leiden dat ze beiden de mooiste dag in het leven mislopen.

Natuurlijk hangt het altijd af van het budget, de leeftijd en andere privé-levensomstandigheden. Natuurlijk moet het paar de tijd kiezen die beide past.

Het motto is dus: haast u niet, maar wacht niet te lang.

Als u van uw partner houdt en aandacht voor elkaar hebt, zult u voelen wanneer de tijd is gekomen. En als we erover nadenken, zijn de mooiste bruiloften altijd die waar de liefde is te zien en is te voelen.

Hoe lang duurt de periode tussen verloving en huwelijk?

De tijd die tussen de verloving en de bruiloft zit is per koppel verschillend. Maar we merkten één ding op:

Een verlovingsring - het klassieke teken van het huwelijksaanzoek - geeft waarschijnlijk wat meer druk dan een verbale intentieverklaring om de bruiloft te gaan plannen.
En we ontdekten dat statistisch gezien de tijd tussen de verloving en het huwelijk korter is wanneer de vrouw een verlovingsring krijgt.

Volgens een enquête die we sinds 2014 regelmatig met onze klanten hebben uitgevoerd, is een periode van twee tot zes maanden normaal voor het plannen van de bruiloft. De gemiddelde tijd tussen verloving en huwelijk is vier maanden.

Wees een goed mens

5. Wees een goed mens

Er zijn mensen die het beste in anderen naar boven halen. Degenen die elkaar uitdagen en inspireren in een relatie, hebben vrijwel zeker een gelukkige toekomst samen.

Het hoeven niet altijd die hele grote daden te zijn. Misschien is ze een beetje minder netjes wanneer de twee samen zijn omdat ze weet dat hij om hem geeft?

Of koopt hij duurzamer omdat hij weet dat dit belangrijk voor haar is? Van elkaar leren en samen nieuwe ervaringen opdoen verrijkt een relatie.

Uiteindelijk kan iedereen zichzelf de vraag stellen: houd ik van mezelf zoals ik ben als ik met mijn partner ben? Zal hij me helpen een beter persoon te worden?

 

6. Kennen elkaar door en door

Gemeenschappelijke ervaringen vormen, ze zorgen evenveel voor vreugde en irritatie. Misschien komende de volgende scènes op een of andere manier wel bekend voor:

Voor acht uur en zonder hete, geurige koffie in haar hand, is het beter uw geliefde niet aan te spreken.

En alleen wanneer de keuken na het eten sprankelend schoon is, kan de vrouw des huizes ontspannen televisie kijken.

Koppels die elkaar door dik en dun goed kennen zijn minder vatbaar voor misverstanden en meningsverschillen. Open communicatie en wederzijds begrip zijn hiervoor de voorwaarden.

Ongeacht welk geheim acteertalent de partner heeft, een goede gedachte en correct begrip zijn belangrijk. Trouw aan het motto "You can read me baby, like an open book".

 

7. Het hart zegt ja!

Wikken en wegend handelen in alle eer, maar niemand kan tot in het kleinste detail nadenken. Het is het hart en niet het hoofd dat beslist of u klaar bent voor een verloving.

We zullen het niet aanbevelen om volledig te stoppen met denken, vertrouwen op uw instinct het kan het huwelijksaanzoek niet schaden.

Laat het gevoel spreken. Degene die bij zich zelf blijft, vindt meestal snel het juiste antwoord: wilt u dat uw partner voor altijd aan uw zijde staat? Ja, dan bent u zeker klaar voor een verloving.

 

8. Maak elkaar gelukkig

Het klinkt banaal, maar het is de belangrijkste voorwaarde voor een goed huwelijk. Elkaar gelukkig maken.

Voor sommigen betekent dit dat ze elkaar al hun vrijheid geven. Voor anderen betekent dit alles delen.

Eén ding is zeker: alleen degenen die gelukkig zijn in hun relatie kunnen het waarderen als een echte aanwinst in het leven.

Iedereen die geluk heeft gevonden in een relatie, moet zichzelf de vraag stellen: waarom wachten? Begin nu in een toekomst samen en stel uw partner de mooiste vraag in het leven!

Meer informatie over verloven

We hebben meer interessante informatie over het huwelijksaanzoek voor u! 12 feiten die u niet kende en tips voor de perfecte verloving.

Telefonisch advies
020 - 893 277 0

bel nu!